Rødvinsdruen Barbera, er en af de mest brugte druer i den italienske rødvinsproduktion. Det er særligt i den nordlige del af landet ved Piemonte, at druen dyrkes. Druen er mørkerød og er typisk kendetegnet ved at have en smag af bitter kirsebær. Druen indeholder et meget højt syreniveau, og til forskel fra andre rødvine,  næsten ingen garvesyre. Duften er typisk meget krydret, og druesorten egner sig typisk ikke til så lang lagring. I regionen bruges druen som den primære drue i DOC-vinene Barbera d’Asti, d’Alba og del Monferrato. Dens aroma minder ofte om blomme, og dens smag vil typisk blive oplevet som saftig og agressiv.

Hos Jensens Vinhandel tilbyder vi eksempelvis druen i en fuldblods Barbera d’ Asti Somnium 2015 DOCG – fra producenten PianCanelli, som vi stærkt kan anbefale dig at prøve.

Druen findes i stor grad som en blandingsdrue i vinproduktioner over hele verden, da den som art er utrolig let at arbejde med. Men vil du have den optimale oplevelse ud af druen, så er det afgjort vores anbefaling at druen opleves i sin 100% form.

Se herunder et udvalg af vores vine produceret på druen…