Chardonnay druen er absolut en af verdens mest brugte grønne druesorter. Den bruges primært I hvidvine, men findes også I mousserende vine. Hos Jensens Vinhandel tilbyder vi bl.a. en Spumante fra Zemmer, hvor druens kraftige frugtsmag i stor grad kommer til udtryk samt traditionel Chardonnay også fra Zemmer. Herudover har vi Bianco Cortinie IGT 2014 fra Zemmer, der har gennem en årrække har vundet adskellige adwards.
Fra PianCanelli i Piemonte har vi også Chardonnay, hvor man aner små fine bobler.

At druesorten bruges så meget, skyldes I høj grad dens gode tilpasningsevne til alle typer klima, og man opnår derfor næsten altid gode resultater med denne druesort. Af samme årsag bruges druen også fra det nordlige og kølige Frakrig til det sydlige tøre Australien.

Oprindelig menes druen at stamme fra Bourgogne I Frankrig hvor man også finder byen Chardonnay.

Dyrkningen af Chardonnay druen er en kunst I sig selv som kræver handling på det helt rette tidspunkt. Dyrkes den eksempelvis i et varmt klima, må man høste den tidlig for at kunne beholde syren og friskheden i vinen, og omvendt dyrkes den i et koldt klima, bør den høstes senere på sæsonen. Men høstes vinen for sent, kommer det let til at give en tung og fed smag, og høstes den for tidligt kan det have stor betydning på smagen.

Se vores udvalg herunder af vine på Chardonnay druen:

Chardonnay