La Bella Notte

Vinproducenten La Bella Notte, som betyder den smukke nat, ligger i Friuli-Venezia Gulia området. Vinhuset er beliggende i Farra d’Isonza, som er i provinsen Gorizia. Det er territoriet mellem DOC Friuli Isonzo og DOC Collio, hvilket er et absolut magisk område.

Høsten af de biologiske vine foregår manuelt, og finder sted efter en omhyggelig udvælgelse på forskellige tidspunkter afhængigt af druernes forskellige modningstider. Alt sammen udføres direkte på vingården.

La Bella Notte producerer et varieret udvalg af vine, både store hvidvine, raffinerede røde og en meget dyrebar Picolit. Jordens særpræg, vinsorten, det særlige mikroklima og harmonien af ​​aromaerne kombinerer alt sammen for at gøre de dyrebare druer til de mest fantastiske vine. Vinmarkerne er syd vendte, undergrunden er grus materialer.

Friuli regionen er en af de fem Italienske regioner med selvstyre. Regionen har 1.186.000 indbyggere, heraf bor 252.000 i hovedbyen Trieste på grænsen til Slovenien. Udover at grænse op til Slovenien, grænser den også op til Veneto mod vest, Østrig mod nord og Adriaterhavet mod syd, og derfor er klimaet relativt mildt og sjældent med sne og forårsfrost pga. den varme luft der blæser ind over fra Adriaterhavet.

Friuli regionen er mest kendt for sine hvidvine, hvor den mest plantede drue er Tocai Friulano, som efter en uenighed med EU omkring retten til navnet Tokaji med Ungarn, nu mest kendes som Friulano. Derudover har Pinot Grigio’s store succes på markedet gjort at den drue også plantes mere hyppigt i regionen. Derudover plantes der også andre klassikere som Sauvignon Blanc, Chardonnay og Pinot Bianco. De lokale sorter som den dejlige Verduzzo, Picolit og Ribolla Gialla har stadigvæk stor betydning og dækker store arealer.

La Bella Notte er en familievirksomhed og som de selv siger, så træffes de vigtigste beslutninger sammen om aftenen efter aftensmaden, så alle kan komme med deres mening!

Find vinene her