Morella

Vinproducenten Morella i Puglia blev grundlagt i 2000 af Lisa Gilbee og Gaetano Morella. Lisa er vinproducent med australsk oprindelse og flyttede til Italien i 1992, hvor hun først arbejde i norditalien, derefter i syd på Sicilien og til sidst nu i Puglia. Lisa Gilbee fortæller at hun især blev ramt af den utrolige rigdom af ler i jorden og derfor valgte hun det charmerende Puglia og producerer hendes unikke vine der. Puglia ligger i sydøst Italien og udgør ”hælen” i den Italienske støvle. Puglia’s vine er på det seneste kommet op i international klasse og specielt den røde ”Primitivo” er meget efterspurgt. Primitivo er en fyldig, kraftfuld og stærk vin af stor karakter.

Vingården Morella ejer 16 hektar vinmarker i Manduria. De metoder, der anvendes på vingården, er så naturlige som muligt fx biodynamiske forberedelser og naturlige midler for at undgå kemikalier. I kælderen bruges der en gammel tradition til at fremstille vinene, det foregår i åbne beholdere, manuelt og lodret presse, alt sammen for at opnå det optimale for den enkelte drue.

Vinene fremstilles kun på egne druer, som produceres på egne vinmarker. Det er for det meste gamle dyrkede Primitivo vinstokke på Terra Rossa, som kun ligger 2 km. fra havet. Disse Primitivo vinstokke er omkring 80 år gamle. De har et lavt udbytte, men produktionen af druerne er med absolut koncentration og smager helt fantastisk. Produktionen er omkring 18 hl pr. hektar, hvilket skaber en absolut koncentration af højeste kvalitet, som er den første og vigtigste faktor for enhver god vin.

Den anden dyrket vinstok er ”La Signora”, som betyder ”Damen”. De er gamle buskvinstokke med en elegant rækkevidde, de har snoet arme og alle vinstokkene er unikke med deres eget udseende i slag med overlevelse igennem årene.

Morella har vundet mange priser gennem tiderne, hvilket bare understreger vinenes høje kvalitet, karakter og deres smagfulde dråber.

Find vinene her