Hvidvinsdruen Pinot Grigio eller Pinot Gris som den kaldes i Frankrig, er oprindelig blevet udviklet af den røde druesort Pinot Noir, og stammer fra Bourgogne.

Druen bruges i produktioner over hele verden, men størstedelen af dem foregår i Italien. Druen kendes af mange som en druesort i udvikling, der hele tiden bliver rigere og rigere i sin smag. Druen har en meget frugtig smag fra fersken til grapefrugt og melon, og ved en smagning vil man som oftest opleve en afsluttende citrus smag.

Hos Jensens Vinhandel tilbyder vi blandt Pinot Grigio druen i form af en Pinot Grigio Reserva 2014 DOC fra vinproducenten Peter Zemmer. En kvalitets hvidvin hvor druens frugtige smag virkelig kommer til udtryk, og som vi stærkt kan anbefale dig at opleve.

En vigtig huskeregel i produktionen er at senthøstede druer indeholder mere sukker, og giver derfor en sødere vin i den sidste ende.

Udover den frugtige smag som karakteserer druen, så indeholder vine brygget på druen som oftest en aroma af honning. Herudover er det drue som typisk godt kan holde sig længe i vinkælderen sammenlignet med andre hvidvine.

Se et udvalg af vores vine med Pinot Grigio herunder…