Her har vi fat i endnu en druesort, som menes at have sin opstandelse i Bourgogne i Frankrig. Frankrig har dog også fortsat har flest vin distrikter som producerer på druen, men Italien kommer umiddelbart efter med sine cirka 27 vindistrikter.

Druen er en kompleks størrelse der kræver et køligt og stabilt klima og gerne en fugtig jordbund. Derudover kræves det at druen høstes på det rette tidspunkt som kan variere meget.

Smagsmæssigt er druen en af de lette, hvilket gør den mere modtagelig overfor jordbundens indhold. Det udfalder sig som oftest i smagstoner af af: Ribs, Solbær, Kirsebær, Viol, Lakrids.

Vine som er produceret på denne drue, er som oftest lyse i farven og alkoholrige, og indeholder et mindre indhold af gavesyre. Druen har sammenlignet med andre druesorter et mindre indhold af kerner og er tyndere i skindet. Dermed opnås en fløjlsagtig smagsoplevelse.

Hos Jensens Vinhandel tilbyder vi blandt andet druen i en Rolhüt Pinot Noir 2016 DOC fra vinproducenten, Zemmer. Se mere herunder…

Pinot noir