Riesling er blandt rigtig manges favoritter, og en af de mest tilgængelige vine over hele verden. Det er også den druesort hvor kvaliteten kan svinge mest efter vores mening.

Oprindelig menes druesorten at stamme fra 1.300 tallet hvor de første druer skulle være blevet dyrket i Tyskland. Til forskel fra Chardonnay druen, er denne drue noget sværere at dyrke da den modner senere på sæsonen, og giver et væsentlig mere begrænset udbytte. Derudover lagres druen som oftest ikke i fade, da den simpelthen ikke egner sig til det.

Hos Jensens Vinhandel tilbyder vi blandt andet en Riesling Spätlese fra Karl Erbes i det sydtyske, som er en lækker friskende hvidvin, hvor druen kommer til sit bedste udtryk. Ordet “spätlese” bruges også som en generel kvalifikation i branchen, der kendetegner at vinen indeholder meget sukker og er sød.

Druen kendes ofte for sin sødme, og findes I nogle smukke kombinationer mellem tørhed og sødme. Vine brygget på druen produceres ofte med et begrænset alkohol indhold, og bruges i vinproduktion over hele verden. Det er dog langt størstedelen af alle vinene som produceres i det sydtyske hvor druen har optimale forhold.

Hos Jensens Vinhandel tilbyder vi blandt andet druen i en Riesling Spätlese 2004 fra vinproducenten, Karl Erbes. Se mere herunder…