Simon di Brazzan

Vingården Simon di Brazzan ligger i regionen Friuli-Venezia Giulia, i provinsen Gorizia. Simon di Brazzan er en lille producent, men deres vine hører til i toppen af vine fra Friuli-Venezia Giulia. Regionen ligger i Nord-Øst Italien og grænser op til Slovenien i Øst og Østrig mod Nord, Veneto mod vest og Adriaterhavet i Syd. Klimaet er relativt mildt i området og området er som skabt til at producere vine af høj klasse.
Alle vine fra Simon di Brazzan er Bio vine.

Ifølge Simon di Brazzan er der fire faktorer som er afgørende for kvaliteten er deres vin. Den første er jorden, som er den vigtigste. Jordens sammensætning, position og aspekt har opretholdt deres naturlige ligevægt gennem en række forskellige dyrkningsmetoder. Vin og vinmarkerne kan ændre sig, men jorden bestemmer altid vinens unikke karakter.
Den anden faktor er druerne, som repræsenterer den potentielle kvalitet af vinen. Druerne i Friuli området er unikke og et must for de lokale, men er også højt værdsat over hele verden.

Mennesket er en anden afgørende kvalitet for vinen. Med mennesket opnår man den afgørende ekspertise. Traditioner hindrer ikke innovation – at beskytte ægtheden af vinstokkene stopper ikke vinen for at udvikle sig. Deres forfædre har med omhu udvalgt vinstokke i årernes løb og leveret dem gennem generationer. Disse vinstokke er en del af vinproducenternes historie, kultur og filosofi, som har videregivet deres budskab. Det er et vigtigt element, som nu giver den nuværende generation mulighed for at opnå deres bud på fremragende vine.

Sidst men ikke mindst er klimaet. Klimaet medfører variation, tiden går og vejret ændres. Årstiderne passerer og årgangene varierer. Alperne beskytter de bølgende bakker, den varme brise fra syd og højden af området skaber det ideelle mikroklima og miljø for vinene.

Find vinene her