Castello di Monsanto

International berømt og anerkendt Chianti-ejendom med klassiske vine. Markvinen Il Poggio er flagskibet indenfor Sangiovese og en af Toscanas vinøse skatte. Klassisk ejendom i Chianti vidt berømmet for markvinen “Il Poggio” som lagrer forrygende, 25-30 år i kælderen er ikke noget problem. Ved siden af »Il Poggio« produceres en utrolig flot ren Sangiovese, Bianchi’s egen favorit, på udvalgte druer og med lang fadlagring (20 mdr.) på små, nye franske egefade, en fin, elegant og fyldig Chianti Classico.

I 1962 producerede Castello di Monsanto sin indledende Chianti Classico, Riserva Il Poggio, fremstillet af en blanding af hovedsageligt Sangiovese, med små mængder Canaiolo og Colorino. I dag administreres vingården af ​​Fabrizio Bianchi og hans datter Laura sammen, med hjælp fra vinproducenten Andrea Giovannini. Castello di Monsanto ligger i Toscana regionen, som er kendt for deres fantastiske vine. Toscana sammen med Piemonte er de to vigtigste vinregioner i Italien. Egnens stolthed er Sangiovese druen, som yder sit bedste i Toscana området, hvilket er lig med verdensklasse vine som vinene her på Castello di Monsanto. Klimaet er perfekt og producenten er fokuseret på kvalitet fremfor kvantitet.

Castello di Monsanto startede i 1960, da Aldo Bianchi købte Il Poggio vingården på 6 hektar. Familien begyndte at lave en vinmark inspireret af Bourgogne vin, og derefter udelukkede Trebbiano og Malvasia fra vinens blanding. I 1970’erne lancerede Monsanto en Sangiovese sort, der blev navngivet efter Fabrizio Bianchi, og plantede også Chardonnay og Cabernet Sauvignon.

I dag omfatter Monsanto 72 hektar vinmarker, 56 som er plantet til med Sangiovese. Klimaet omkring vingården er mildt med varme dage og kølige nætter, der giver ideelle betingelser for modning og udvikling af drues unikke smag.

På vingården fermenteres druerne i afkortede kegler for at maksimere udvindingen under macerations processen. Efter gæring kan vinene bruge op til 20 måneder i enten franske eller slaviske eg barrels.