Balestri Valda

Balestri Valda er historien om en familie.

Guido Rizzotto har dedikeret sit liv til vinfremstilling og er en mand som er dybt forelsket i hans land. Hver dag går Guido i vinmarkerne med en uendelig dedikation om at skabe det unikke i både markerne og i kælderen.

I dag ledes gården af Laura, Guidos datter, som sikrer udviklingen af selskabet med sin egen personlighed. Hun elsker naturen og dag efter dag bringer hun kreativitet og følsomhed ind i den traditionsrige virksomhed.

Milena, kone og mor, bringer bag kulisserne tålmodighed og mildhed til at give balance til familien.

Balestri Valda har valgt at sige helt nej til kemikalier og dyrker deres vinmarker og oliventræer i overensstemmelse med principperne om økologisk vinavl. Deres store respekt for naturen og det at være med til at sikre harmoni i vores alles økosystem fandt hurtigt vores store interesse hos Jensens Vinhandel. Udover vinproduktionen på gården, avler de også bier og har en mindre olie produktion.

Gårdens vinmarker ligger på en bakke i hjertet af området ”Classico”, tæt ved Soave i Italien. Jorden som druerne dyrkes på er rig og mørk og af vulkansk oprindelse. Trods det kan være hårde vilkår for dyrkning af druer, så er klimaet i området mildt, og med masser af sollys. Det betyder en optimal ophobning af sukker i deres vine.

Druesorterne er lokale og kendes primært som Garganega og Trebbiano di Soave. Vinfremstillingen på gården sker med dyb respekt for deres terroir.