I Piemonte i Barbaresco finder vi Massimo Rattalino, som producerer Barolo og Barbaresco af meget høj kvalitet.
Målet for Massimo Rattalino er, at producere noget unikt. Vinmarkerne dyrkes for, at opnå de bedste druer og gennemføre en fejlfri vinificering, der er en vigtig del i processen for, at frembringe en raffineret og speciel vin.
Massimo Rattalino drømte, som ung om, at dedikere sit liv til vinfremstilling i Piemonte regionen, som har en lang tradition for frembringelse af kvalitetsvine.
Så han begyndte et ambitiøst projekt – At producere vine fra Nebbiolo druen, en gammel sort, der egner sig til at producere vine af højeste kvalitet og høj prestige.
Nebbiolo druen har været beskrevet og hyldet siden 1200-tallet og i middelalderen var straffen hængning eller dekapitation af højre hånd, hvis man fældede en Nebbiolo plante. Druens navn kommer af “Nebbia” der på Italiensk betyder tåge og tåge er netop et hyppigt fænomen i Piemonte i oktober, hvor druerne høstes.
Vinfremstillingsprocessen styres af specifikke regler og hver et trin skal følges nøjagtigt. Der bliver konstant arbejdet med høj kvalitet i vinmarkerne og kun de sundeste druer bliver brugt til vinene.
Massimo Rattalino foretrækker store tønder (Botti) fremfor barrique for, at producere de traditionelle vine.
Efter den første produktion af Barbaresco fulgte Nebbiolo fra Langhe og derefter Barolo. Selvom Barbaresco og Barolo stammer fra samme sort, giver hvert terroir og forskellige teknikker unikke og ekstraordinære vine.
Barbaresco er den kendte lillesøster, som altid har stået i skyggen af Barolo. Barbaresco laves på samme druesort som Barolo, nemlig 100% Nebbiolo. Der er derfor naturlige ligheder, men der er ikke tale om en lille og mindre intens Barolo, som mange fejlagtigt tror. Barbaresco er en lettere udgave af Barolo, med mindre struktur, men med mere elegance hvilket skyldes jordbunden, der primært er kalkholdigt.
Området er kun halvt så stort som Barolo, så produktionen af Barbaresco er også langt mindre.
Barbaresco, har ligesom Barolo sit navn efter en by og hele området, som er karakteriseret ved mange bakker er nu blevet erklæret som en verdensarv ved UNESCO.
“It’s a reward for the winegrowers who have preserved the Barolo and Barbaresco hills and skillfully cultivating their vineyards with respect for tradition and old farming skills. For us, the UNESCO recognition is a stimulus to keep on doing our job well with an even greater responsibility to pass on to our children the marvelous land that our fathers handed down to us.” udtaler Pietro Ratti, som er producent fra Barolo.
-
Barolo Sandonato DOCG 2014 – Massimo Rattalino
400,00 kr.Druer: 100% Nebbiolo Alkoholprocent: 14% Farve: Rød Modnet: Fermentering i ståltanke i 10-15 dage. Her efter 26 måneder i store egefade 20 hl. efterfulgt af… -
Barbaresco Sandonato DOCG 2015 – Massimo Rattalino
350,00 kr.Druer: 100% Nebbiolo Alkoholprocent: 14% Farve: Rød Modnet: Fermentering i ståltanke i 15 dage. Her efter 20 måneder i store egefade efterfulgt af 10 måneder…