Vingården Romano blev etableret i 1980’erne takket være entreprenørånden hos Romano-familien, der i generationer har været dedikerede vindyrkere og -magere. Således går familiens vinhistorie mindst to århundreder tilbage, og de første officielle dokumenter stammer fra 1890 med formelle skøder for de første vinmarker.
Den dag i dag er Romano en familedrevet virksomheder, ledet af Angelo Romano, der voksede op med duften af vinmarker, og som er uddannet i landbrugsvidenskab og er agronom hos Romano Winery. Hans kone Giusy, er uddannet i udenlandske sprog og specialiseret i offentlige relationer. Sønnen, der er uddannet inden for økonomi, tager sig sammen med vinkemikeren Parrinello sig af hele vinproduktionsprocessen. Datteren Gaia, der er uddannet i international lovgivning, beskæftiger sig med eksport og har missionen om at formidle værdien af det sicilianske terroir på de udenlandske markeder.
-
Gaia Nero D’Avola I.G.P. 2016 – Romano
130,00 kr.Druer: 100% Nero D'Avola Alkoholprocent: 14,5% Farve: Rød Modnet: 3 måneder på små franske egetræsfade Anbefalet serveringstemperatur: 18-20°C Kælder potentiale: 10 år -
Primeluci Grillo DOC – Romano
150,00 kr.Druer: 100% Grillo Alkoholprocent: 13% Farve: Strågul med elegante grønlige refleksioner Modnet: 3 måneder i rustfrie ståltanke Anbefalet serveringstemperatur: 10-12°C Kælderpotentiale: 2-3 år -
Tiché Inzolia – Romano
130,00 kr.Druer: 100% inzolia Alkoholprocent:12,5% Farve: Strågul med grønne toner Modnet: Ståltanke Anbefalet Serverings temperatur: 10-12°C Kælder potentiale: 2-3 år